Використання соціальних мереж студентами-ветеринарами, що вивчають оперативну хірургію - Stepanov, Oleksandr (Pedagogìčnij diskurs, 2020)
В період глобалізації інформаційного простору важливо використовувати мережеві технології для навчання. Це стосується також студентів, які вивчають ветеринарну хірургію. Разом з тим, на сьогодні є брак даних про використання ними соціальних мереж із навчальною метою. Саме висвітлення цього питання було метою проведених досліджень. Встановлено, що всі студенти, які вивчають оперативну хірургію використовують соціальні мережі. При цьому вони зареєстровані в Instagram, Facebook, кожен четвертий з них використовує Twitter і один є користувачем Brainly. З навчальною метою ці студенти найчастіше користуються мережами YouTube та Facebook. Першу використовують для перегляду хірургічного відео, якому 70% студентів віддають перевагу. Інші переважно шукають текстові навчальні матеріали й ілюстрації у Facebook. Також відмічено, що хоча більшості студентам подобається хірургічна робота, половина з них не впевнена у своїй спроможності до її виконання.