Статистичне оцінювання структури сільськогосподарської діяльності підприємств: вплив зональності - Kobylynska, Т. V. (Naukovij Vìsnik Nacìonalʹnoï Akademìï Statistiki, Oblìku ta Auditu, 2018)
У дослідженні представлено аналіз природно-економічних зон України. Визначено загальні тенденції сільськогосподарської діяльності підприємств. Залежно від природно-економічних особливостей проведено статистичне оцінювання сільськогосподарського виробництва за природно-економічними зонами: Степом, Лісостепом, Поліссям. Встановлено, що провідне місце у сільськогосподарському виробництві в Україні у 2016 році належало зоні Лісостепу. На основі статистичних даних за 2012–2016 рр. вивчено динаміку сільськогосподарського виробництва, визначено його середній обсяг та середньорічну зміну.