Методика перевірки та військового ремонту блоку гетеродинів станції РЕБ СПС-99 вертольоту Ми-8МТПИ (“Икебана”) - Шмаков, В.В.; Бараннік, В.В.; Красноруцький, А.О.; Федоровський, О.В.; Олексін, О.О. (Zbirnyk naukovykh prat͡s︡ʹ Kharkivsʹkoho universytetu Povitri͡a︡nykh Syl, 2020)
Розкрита методологія радіотехнічної розвідки та постановки завад з наземного положення та з зони баражування вертольоту. Пропонується метод військового ремонту блоку гетеродинів станції СПС-99, що забезпечує зменшення працевтрат на усунення несправності та збільшення коефіцієнту безвідмовної роботи станції в цілому. Надано модель виміру поточних параметрів та корегування їх номінальних значень блоку гетеродинів Л161-23. Запропонована модель роботи функціональної схеми автогенератора з фазовим автоматичним налаштуванням частоти станції СПС-99.