Інтелектуалізована модель інтеграції автентичного лідерства та експертизи у стимулюванні інновацій на підприємствах оборонно-промислового комплексу - Bondarenko, Svіtlana; Polishchuk, Anatolii; Mosin, Mykhailo (Social development & security, 2024)
Мета роботи: розробка та обґрунтування інтелектуалізованої моделі, яка інтегрує концепції автентичного лідерства та експертизи для ефективного стимулювання інноваційної діяльності та розвитку інноваційного потенціалу на підприємствах ОПК з метою підвищення їх конкурентоспроможності та технологічної модернізації. Метод дослідження: емпіричних досліджень та теоретичного аналізу, експертного опитування. Практична цінність дослідження: розроблені рекомендації можуть бути використані для розробки практичних кроків щодо технологічної модернізації ОПК, зміцнення національної безпеки та розширення присутності вітчизняної продукції на світових ринках озброєнь. Цінність дослідження: результати дослідження демонструють синергетичний ефект від поєднання лідерства та експертизи, а також підтверджують роль інтелектуалізованої моделі у системному управлінні інноваційними процесами в ОПК, що дозволяє ефективніше впроваджувати інновації та вирішувати пов'язані з цим проблеми та виклики. Тип статті: науково-оглядова.