Методика визначення потреби в оснащенні безпілотними системами збройних сил - Dachkovskiy, Volodymyr; Ovcharenko, Ihor; Yaroshenko, Oleksandr (Social development & security, 2023)
Мета роботи: розробити методику визначення потреби в оснащенні збройних сил безпілотними системами для виконання завдань на суші, у повітрі та на морі. Метод дослідження: аналітичний метод, математичне моделювання. Результати дослідження: у статті розроблена методика визначення потреби у безпілотних системах, які застосовуватимуться на суші, у повітрі та на морі, методика дає можливість визначити потребу в безпілотних системах для ведення розвідки, нанесення уражень об’єктам супротивника та для логістичного забезпечення і підтримки військ (сил) з урахуванням обсягу завдань, які покладаються на відповідні рівні військової ієрархії. Теоретична цінність дослідження: аналітичний метод надав можливість визначити ефективність застосування безпілотних систем, а метод математичного моделювання який розглядається, як джерело інформації про процес в якому методи теорії ймовірності є основним засобом обробки результатів математичної моделі із визначення потреби у безпілотних системах. Практична цінність дослідження: розроблена методика визначення потреби у безпілотних системах дає можливість визначити потребу у безпілотних системах для своєчасного забезпечення відповідних підрозділів (військових частин). Цінність дослідження: цінність дослідження полягає у визначенні потреби у безпілотних системах, що наддасть можливість на оперативному рівні управління своєчасно забезпечувати тактичний рівень управління а на стратегічному своєчасно планувати закупівлю відповідних систем для їх поповнення на оперативному рівні. Обмеження дослідження: обмеження дослідження полягає у тому, що не враховується модель проектування організаційно-штатної структура підрозділів безпілотних систем. Тип статті: науково-теоретична.