Методика обґрунтування номенклатури параметрів контролю радіотехнічних систем і призначення їх допустимих відхилень - Герасимов, С.В.; Грідіна, В.В. (Sistemi obrobki ìnformacìï, 2018)
Розглянутий вплив контролю технічного стану радіотехнічних систем на якість виконання поставлених завдань. Запропонована методика вибору (уточнення) номенклатури параметрів контролю радіотехнічних систем і призначення їх допустимих відхилень. Методика складається з декількох методів: методів обґрунтування номенклатури параметрів контролю, які ґрунтуються на оцінках надійності складових елементів і показника якості радіотехнічних систем і побудові математичної моделі такої системи та рекомендації з призначення допустимих відхилень параметрів контролю. Розроблена методика дозволяє перевіряти правильність вибору номенклатури параметрів контролю та призначення їх допустимих відхилень при проведенні метрологічної експертизи документації при модернізації (розробці) радіотехнічних систем.