Materiały do bibliografii archiwistyki polskiej za rok 2009 - uzupełnienie - Chorążyczewski, Waldemar; Degen, Robert; Rosa, Agnieszka; Syta, Krzysztof (Archiwa, kancelarie, zbiory, 2011)
Artykuł informuje o polskich publikacjach z zakresu archiwistyki. Naszemu przeglądowi bliżej do zbioru omówień niż zestawienia bibliograficznego. Uważamy, że w przyjętej formule krótka charakterystyka zawartości wydawnictw jest istotnym elementem informacyjnym, szczególnie w przypadku czasopism i zbiorów studiów. W ich przypadku odnotowywaliśmy bowiem tylko artykuły dotykające kwestii archiwalnych. W prezentowanych „Materiałach” staraliśmy się ująć wszystkie prace z tego zakresu, jednak nie można wykluczyć, że zestawienie nie jest kompletne.