La protección de tierras agrícolas desde el derecho administrativo urbanístico - Marzal Raga, Reyes (Revista catalana de dret ambiental, 2024)
L'article afronta amb esperit crític els mecanismes que el Dret urbanístic ofereix per a la protecció de les terres agrícoles, especialment les urbanes i periurbanes. La interrelació de les dimensions urbanístiques, ambientals i culturals s'amalgamen a través de la planificació administrativa, i posiciona el pla com a instrument aglutinador capaç d'integrar totes aquestes dimensions. L'estudi teòric de les diferents tècniques, tant a nivell estatal com autonòmic i europeu, es complementa amb l'anàlisi del model escollit per a l'espai de l'horta de València, on l'instrument sectorial d'ordenació territorial s'erigeix ​​en pedra de toc de tota la regulació, i mostra la capacitat del Dret urbanístic per oferir una resposta ambiciosa a les necessitats de les terres agrícoles.