Ahoskeraren Dibertsitatea Arratia-Nerbioin (1981-2000) - Gaminde, Iñaki (Anuario del Seminario de Filología Vasca "Julio de Urquijo.", 2025)
Lan honetan hizkuntz aldakortasunaren azterketa kuantitatiboan ohikoak ez diren teknikak aplikatzean lortutako emaitzak erakusten dira. Alde batetik, aztertutako materialak ahozko testu libreak izan dira eta, beste alde batetik, aldagai dikotomikoak erabili beharrean aztertu diren moldeen probabilitateak kontuan hartu dira. Bigarren sekzioan datuak jasotzeko, prozesatzeko eta aztertzeko metodologia deskribatzen da. Hirugarren sekzioan datuen azterketa aurkezten da. Azkenik, laugarren sekzioan, lortu diren emaitzak erakusten dira; nabarmenena da generoaren araberako aldea estatistikoki esanguratsua izatea.