Frantzisko Palacios euskal idazlearen sermoi bat - Bidador, Joxemiel (Fontes linguae vasconum, 2008)
Frantzisko Palacios Lezeta (1727-1804) Zarauzko misiolari etxeko predikatzaile ezaguna izan zen bere garaian. Askotxo izan ziren izkiriaturik utzi zituen sermoiak, euskaraz zein erderaz. Palaciosen lanak ikertzeke darrai oraino, eta idazki horien egoera zein den kaxkarra kontuan harturik, beharrezko egiten da lan horri ahalik eta lasterren ekitea. Honako artikuluan, Palaciosen euskal sermoi horietakoa ekartzen da, idazlearen idazgintzaren erakusgarri, eta ikerlarien kitzikagarri.