Euskal gatazka armatuari buruzko fikzio feministak - Olaziregi Alustiza, Mari Jose (Fontes linguae vasconum, 2025)
Gure iragan politiko gatazkatsuaren irudikapenek hogeita batgarren mendeko euskal narratiban izan dituzten berezitasunak laburbildu ostean, emakumezko euskal idazle garaikideek gatazka armatuaren errepresentazioari egindako ekarpenaz egiten da hausnarketa artikulu honetan. Zehazki, fikzio feministetan nagusitu den genero-politika nahiz testuen ezaugarri tematiko eta formalak aztertzen dira. Arantxa Urretabizkaia, Itxaro Borda, Karmele Jaio eta Katixa Agirreren eleberrietan barneratuz, maskulinitate eta feminitate berrien aldeko apustua nola bideratzen den aztertzen da, besteak beste.