Artzibarko aldaera deitu izanaren inguruan - Artola, Koldo (Fontes linguae vasconum, 2013)
Oraingoan, saio honen aurrekoetan erabilitako zenbait datu baliatuz eta are hauetatik kanpoko beste batzuk –L. L. Bonaparteren euskalki-sailkapena gogoan beti–, aldaera honen baitan sailkatu zortzi herriren arteko lexikoa eta honi loturiko zertzelada batzuk aurkeztu eta erkatu ditugu, haien arteko antzekotasunak zein ezberditasunak agerian uzteko asmoz.