Erroibarko aldaeraren inguruan (2 – Hego Erroibarko azpialdaera. Lehen erdia) - Artola Kortajarena, Koldo (Fontes linguae vasconum, 2016)
Honen aurrean argitara eman genuen saioa, gehi oraingo hau, gehi jarraian agertarazi nahi genituzkeen beste laurak –sei saio edo entrega izanen lirateke, beraz– Louis-Lucien Bonaparte euskalariak utzi zigun mapa miresgarria gogoan prestatu ditugu (eta prestatzen jarraitzen dugu, noski). Saio honek Erroibarko hiru herritan –Erro, Olondritz eta Aintzioa– bilduriko laginak dakartza, zeintzuek, Erroibar bereko beste herrietakoekineta Esteribarko gehientsuenekin, printzearen arabera beti ere, Erroko aldaera osatzen zuten.