Ultzamako beste euskal testu bat (1796) - Joxemiel Bidador (Fontes linguae vasconum, 2001)
Honakoan Eltzaburuko eskola 1796an eraikitzeko zurginari zein harginari ezarririko baldintzak jasotzen dira. Baldintzok berariazko agiriarekin batera Nafarroako Protokoloetako Aretxibategian aurkitu dira. Euskaraz izkiriaturik egoteak orduko gizarte nafarraren euskal elebakartasuna norainokoa zen argikiro adierazten digu. Bestalde, testu laikoa zein Ultzamako euskararen lekuko idatzi gutxienetarikoa izateak berebiziko interesa dauka.