La criptoeconomia, una aproximació des de la fiscalitat - Belda, Ignasi (IDP : revista de internet, derecho y política, 2019)
La criptoeconomia és un nou concepte tecnicoeconòmic que està emergint amb gran força gràcies a recents avanços tecnològics, com el blockchain. La criptoeconomia possibilita la creació de nous entorns col·laboratius a gran escala basant-se en sistemes descentralitzats. Tot i això, a l’igual que l’economia tradicional, aquest nou paradigma econòmic està també subjecte a les normes i lleis tributàries. En aquest article, doncs, ens proposem revisar algunes de les possibilitats que ens brinda la nova tecnologia des d’una òptica tributària, amb l’objectiu de determinar en quins casos els ingressos econòmics estan subjectes a tributació o no, tot segons la legislació i doctrina espanyola.