Медійні можливості коміксів: сучасні інструменти формування та представлення організаційної культури - Hudoshnyk, Oksana V.; Krupskyi, Oleksandr P. (European journal of management issues (Online), 2023)
Мета роботи: Сучасний розвиток масової культури характеризується зростанням ринку графічних наративів, стрімким збільшенням сегмента цифрових коміксів, активним використанням коміксу як інструменту комунікації в різних галузях і дисциплінарних напрямах. Мета дослідження: визначити медійні можливості коміксу  в представленні освітньо-навчального, кроскультурного та проблемно-етичного контенту сучасної організаційної культури. Дизайн / Метод / Підхід дослідження: Оглядовий характер статті передбачає залучення традиційних загальнонаукових методів (опис, порівняння, абстрагування та конкретизація). Міждисциплінарність дослідження актуалізувала компаративний метод у представленні крос-культурних особливостей організаційних/офісних/корпоративних коміксів. Результати дослідження: Вплив візуальної масової культури та поширення міждисциплінарних інструментів дослідження уможливили в межах заявленої проблематики аналіз трьох напрямів: адаптивні та аудиторноспрямовані коміксові техніки популяризували їх використання з навчальною та освітньою метою; можливість зіставлення типології світових коміксів з кроскультурними глобальними дослідженнями (ми спиралися на методику та результати проєкту GLOBE (Global Leadership and Organizational Behavior Effectiveness); можливості коміксу відтворювати, підтримувати та поширювати традицію певної організаційної культури. Теоретична цінність дослідження: Робота розширила: (1) можливості різновекторного підходу до коміксової культури з метою уточнення міждисциплінарної методики; (2) уявлення щодо формування та підтримки автентичної організаційної культури за допомогою коміксових технік; (3) можливості використання графічних наративів в процесі навчально-освітньої та професійної комунікації. Практична цінність дослідження: Можливості використання коміксу в сучасній організаційній культурі на рівні самопрезентації, навчання та підтримки традицій. Оригінальність/цінність дослідження: Презентовано різновекторний аналіз впливу масової культури (коміксової як її частини) на представлення повсякдення сучасних бізнес-процесів. Обмеження дослідження / Майбутні дослідження: Аналіз бізнес-процесів мовою графічної культури вимагає валідних методів. Подальші дослідження потребують більшої статистичної вибірки та вдосконалення міждисциплінарних методик.