Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Primer semestre de 2020 - Raga, Reyes Marzal (Revista de llengua i dret, 2020)
La paràlisi provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 ha ocasionat una disminució en l’activitat de tots el poders públics. No obstant això, la política lingüística valenciana s’ha vist fortament colpejada per diverses decisions judicials que s’han publicat al primer semestre de l’any 2020. L’anul·lació parcial del Decret que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat, així com del Decret de funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics en són dos exemples dels quals ací fem esment per l’impacte jurídic i polític d’aquestes decisions judicials. També ens referirem a l’activitat de foment, molt reduïda a causa de la suspensió de terminis. The paralysis due to the COVID-19 health crisis has caused a decrease in the activity of all public authorities. Nevertheless, Valencian language policy has been hit hard by several court decisions that were published in the first half of 2020. The partial annulment of the Decree regulating institutional and administrative uses of the official languages in the Administration of the Generalitat and the Decree of operation of the Office of Linguistic Rights are two examples of these judicial decisions whose legal and political impact we look at here. We will also refer to promotional activities, which have been greatly reduced due to the suspension of deadlines. La parálisis provocada por la crisis sanitaria de la Covidien-19 ha ocasionado una disminución en la actividad de todos los poderes públicos. Sin embargo, la política lingüística valenciana se ha visto fuertemente golpeada por varias decisiones judiciales que se han publicado en el primer semestre del año 2020. La anulación parcial del Decreto que regula los usos institucionales y administrativos de las lenguas oficiales en la Administración de la Generalitat, así como del Decreto de funcionamiento de la Oficina de Derechos Lingüísticos son dos ejemplos de los que aquí hacemos mención por el impacto jurídico y político de estas decisiones judiciales. También nos referiremos a la actividad de fomento, muy reducida debido a la suspensión de plazos.