Crònica legislativa de la Comunitat Valenciana. Primer semestre de 2021 - Marzal Raga, Reyes (Revista de llengua i dret, 2021)
El primer semestre de 2021 ens ofereix un ventall de novetats. El valencià es reconeix com a element determinant del patrimoni cultural immaterial, i la renovació dels membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dona compliment a les exigències de la Llei 9/2003, per a la igualtat entre dones i homes. Alhora, es reitera la doctrina jurisprudencial enversel requisit lingüístic en la funció pública docent no universitària, es mantenen els canvis de denominació toponímica per la forma exclusiva en valencià, que és una constant en el procés de normalització lingüística del valencià, i l’acció de foment administratiu del valencià es reprèn després de la paràlisi dels semestres anteriors. The first half of 2021 offers us a range of news. The Valencian language has been recognized as a determining element of intangible cultural heritage, and the renewal of the members of the Valencian Language Academy has complied with the requirements of Law 9/2003, for equality between women and men. The jurisprudential doctrine on linguistic requirements in the non-university teaching public function has also been reaffirmed, the changes in toponymicdenomination for the exclusive form in Valencian have been maintained, being a constant in the process of linguistic normalisation of Valencian, and the administrative promotional actions concerning Valencian have resumed after the paralysis of the previous periods. El primer semestre de 2021 nos ofrece un abanico de novedades. El valenciano se reconoce como elemento determinante del patrimonio cultural inmaterial, y la renovación de los miembros de la Academia Valenciana de la Lengua da cumplimiento a las exigencias de la Ley 9/2003, para la igualdad entre mujeres y hombres. Asimismo, se reitera la doctrina jurisprudencial respecto al requisito lingüístico en la función pública docente no universitaria, se mantienen los cambios de denominación toponímica por la forma exclusiva en valenciano, que es una constante en el proceso de normalización lingüística del valenciano, y la acción de fomento administrativo del valenciano se reanuda tras la parálisis de los semestres anteriores.