ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ МАТЕРИНСТВА ТА БАТЬКІВСЬКИХ УСТАНОВОК У СУЧАСНІЙ ПСИХОЛОГІЇ - Ігнатенко, О.В. (Osvìtnìj vimìr (Online), 2022)
Стисло подано деякі підходи до розгляду материнства в роботах психологів. Представлено концептуальну модель материнства як самостійної сфери. Виокремлено етапи онтогенезу материнської сфери. Проаналізовано компоненти и типи емоційного супроводу матір’ю процесу взаємодії з дитиною. Виявлено чинники, що визначають тип материнського ставлення до дитини. Зроблено висновок, що в психологічній науці починається перехід від розгляду материнства виключно в руслі дитячо-батьківських стосунків до дослідження його як самостійного особистісного феномену.