La identitat nacional revisitada: un enfoc per al segle XXI - Argelaguet i Argemí, Jordi (Trípodos (Barcelona), 2009)
Una de les figures senyeres de la ciència política catalana, tot i que exerceix i excel·leix al Regne Unit, la professora Guibernau, ha publicat una obra que esdevindrà referent en els debats i en les anàlisis que a partir d’ara es facin al voltant dels conceptes d’ètnia, nació i estat. El llarg i reconegut currículum acadèmic de la professora en l’estudi del nacionalisme, que s’ha traduït en diversos llibres i múltiples articles, avala i garanteix d’entrada que les idees que tracta en el llibre La identidad de las naciones estaran ben travades, alhora que són producte d’un llarg i sostingut treball. Per aquesta raó, el llibre mereix ser tingut seriosament en compte. L’aparell bibliogràfic que s’inclou així ho testimonia.