Přijímače a adaptory pro vkv - Borovička, Jiří (Řada elektrotechnické literatury, 1967)
Příručka, určená radioamatérům zajímajícím se o problematiku vkv vysvětluje nejprve zvláštnosti příjmu a uvádí vhodné typy antén i požadavky kladené na přijímače pro kmitočtově modulovaný rozhlas. Popisuje jednotlivá zapojení všech částí přijímačů a uvádí popis konstrukcí adaptorů od nejjednodušších až po špičkové i přijímače pro dálkový příjem