Abeceda řízení : přehled zásad řízení společenských procesů se zvláštním zřetelem k hospodářství - Mareš, Svatopluk, 1928- (Členská knižnice nakladatelství Svoboda, 1979)
Příručka objasňuje základní formy řízení, informační stránku řídících procesů, rozhodování a rozhodovací procesy ovlivňování a jeho vztah k řízení. Probírá systém kontroly a její optimum, organizaci řízení, plánování, rozvoj osobnosti pracovníka, systém řízení socialistického hospodářství a vývoj názorů na řízení.