Řízení hospodářských systémů : vývoj, praxe, teorie - Mynář, Antonín (Na pomoc národnímu hospodářství, 1981)
Práce shrnuje dosavadní znalosti o vývoji teorie a praxe řízení hospodářských systémů v socialistických i kapitalistických zemích. Jednotlivé vývojové fáze, směry a školy řízení hospodářských systémů doplňuje výkladem politických a ekonomických podmínek v daném období a kriticky hodnotí různé nemarxistické teorie řízení.