Isolace pozemních staveb. - Skrbek, Antonín, 1905-1985 (Technicko-vědecké vydavatelství, 1952)
Publikace seznamuje se všemi druhy izolací proti vodě, používanými v pozemním stavitelství. Jejím účelem je usměrnit provádění izolací pozemních staveb proti vlhkosti a vodě při úspoře stavebních a izolačních hmot za předpokladu dodržení nutné bezpečnosti a dostačující trvanlivosti stavebních izolačních opatření. Pojednává o vlivu vlhkosti na pozemní stavby, o izolaci jednotlivých částí staveb, o izolačních hmotách a výrobcích, používaných na izolace proti vodě, a informuje o závazných předpisech, týkajících se staveb. izolací. Dále se zabývá způsoby, kterými lze odstranit škody, způsobené na zdivu pozemních staveb vlhkostí, a prostředky, jimiž se chrání povrch stěn vnitř. prostorů budov proti vlhkosti a vodě. V posledním oddíle je pojednáno o dřevokazných houbách, o jejich druzích, vývojových podmínkách a ničení.