Hydroenergetika. - Zolotarev, Teodor Lazarevič, 1905-1966 (Řada stavební literatury, 1953)
Spis pojednává o hydraulické energii a methodách jejího získávání a využití. Látku rozděluje na základy využití vodní energie, energetické regulování odtoku a práce vodních elektráren v elektroenergetickém systému. V poslední kapitole se zabývá přesností grafických řešení a měřítky, dále stupnicemi a jejich obratem, sčítáním, odčítáním, násobením a dělením souřadnic, křivek a posléze grafickým diferencováním a integrováním.