Kurs radiotechniky - Izjumov, N. M. (Naše vojsko, 1950)
Příručka pro radiotechniky a zejména pro posluchače vojenských spojovacích učilišť, předpokládající znalosti základů matematiky a elektrotechniky. Četné ilustrace, schemata s diagramy provázejí výklady složitých zařízení vysilačů a přijimačů, k nimž autor přistupuje po partiích, věnovaných fysikálním základům radiotechniky a elektronkám. Učebnice opírá se o veliké zkušenosti sovětské vědy, zejména z Velké vlastenecké války.