Technická politika ČSSR - Říha, Ladislav, 1933- (Práce, 1971)
Za charakteristikou podstaty a cílů vědeckotechnické revoluce i úkolů a nástrojů jejího řízení se práce zaměřuje na otázky dlouhodobé prognostiky a předpoklady a perspektivy rozvoje vědy a techniky v Československu. Zabývá serovněž mezinárodní dělbou práce. Vyznačuje formy realizace nových poznatků a inovačních procesů ve společenské praxi a zdůrazňuje nutnost koordinace mezi jednotlivými prvky a fázemi řízeného vývoje.