Efektivnost investic : metody vyjadřování a hodnocení efektivnosti investic v národním hospodářství, ve VHJ a v podnicích - Hnilica, Václav; Říha, Ladislav, 1933- (Příruční knihovna ROH, 1978)
Při výkladu se autoři zaměřují pouze na hlavní aspekty celé složité problematiky a jejího použití v praxi. Věnují pozornost matematické interpretaci jednotlivých otázek a zkoumají určování efektivnosti investic také vsouvislosti s mezinárodní socialistickou integrací. Seznamují se základními principy určování efektivnosti, se zásadami hodnocení efektivnosti investic v ČSSR, se zvláštnostmi určování efektivnosti vědeckotechnického rozvoje aj.