Dilatační spáry v pozemních stavbách - Voldřich, František 1929-1997 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1976)
Seznamuje se zásadami správného a ekonomického navrhování dilatačních spár nosných i doplňkových konstrukcí v obytných, občanských a průmyslových stavbách. Uvádí zásady navrhování dilatačních spár pro objemové změny vyvolané teplotou, vlhkostí, chemickou reakcí a pro rozdílné sedání jednotlivých částí budov. Hlavní pozornost přitom věnuje postupům, při kterých je možno dilatační spáry zjednodušit nebo i zcela vyloučit.