Automobil : ochrana proti korozi a údržba nátěrů - Hořejš, Viktor (Nadas, 1973)
Po informaci o základech protikorozní ochrany různých částí automobilu se autor zabývá autokosmetikou. Probírá různé druhy omývání, polishování, voskování a čištění. Popisuje pracovní způsoby, mj. i odstraňování nátěru a jeho oprav, a věnuje pozornost i péči o karosérii vozu Trabant, která je vyrobena z Duroplasti. Závěrem řeší otázku barvy vozu a různých přípravků i otázky bezpečnosti a ochrany zdraví při jejich používání.