Množiny - Jelínek, Miloš, 1910-1993 (Nové směry ve školské matematice ;, 1973)
První sešit příručky, věnované elementárnímu výkladu nově zaváděných pojmů ve vyučování matematice na všeobecně vzdělávacích školách, se zabývá množinami. Velmi srozumitelně objasňuje pojem a prvky množiny, operace s množinami, vlastnosti operací s množinami, rozklad a mohutnost množin. Příručka rovněž přináší množství úloh k procvičení vyložené látky, jejichž vzorová řešení jsou uvedena na konci knížky.