Navrhování konstrukcí zděných - Hruban, Konrád, 1893-1977 (ČSAV, 1955)
Statické řešení zděných budov a konstrukcí je probráno podle nových sovětských metod a podle naší státní normy ČSN 731331. Je pojednáno o stavivech, únosnosti zdiva, dimenzování průřezů, svislém zatížení zděných konstrukcí a kmitání budov. Je věnována pozornost účinkům větrů na budovy, otřesům základů a vlivům zemětřesení, nosným konstrukcím zděných budov a vyztuženému zdivu.