Řešení pravoúhlých rámů rovinných a prostorových - Loucká, Eliška; Loucký, Karel (SNTL, 1953)
První část pojednává o rozvodu momentů a o upravené methodě rozvodu momentů jednak přidáváním pomocných momentů, jednak uvolňováním styčníků. Pak přistupuje k deformačním rovnicím a ke konci řeší soustavu, která se skládá ze sloupů, z průvlaků a ze stropní desky. Druhá část se zabývá methodou postupného přiblížení, upravenou methodou postupného přiblížení, momentovými rovnicemi a provádí výpočet na konkretním příkladě.