Bezkontaktní spínání - Heřman, Josef 1934-2005 (Polovodičová technika, 1971)
Knížka shrnuje problematiku výkonového bezkontaktního spínače, jenž funguje buď jako výkonový akční člen nebo nahrazuje funkci individuálního spínače kontaktního. Autor pojednává o příslušných polovodičových součástkách, nastiňuje principy a probírá případy stejnosměrného i střídavého proudu. Zvláštní kapitoly se věnují ochranným obvodům a realizačnímu postupu.