Kapitoly z analytické chemie - Chalmers, Robert Alexander, 1920-2006 (SNTL - nakladatelství technické literatury, 1971)
Svazek chce předvést "obecně chemický základ analytických metod". Z nich se věnuje nejvíce gravimetrii a titracím, tj. klasickým způsobům. Kromě toho však informuje také o metodách spektroskopických, elektroanalytických,dělicích a těch, které se zakládají na radioaktivitě. V závěru naznačuje i možnosti jejich automatizace. Autorem je renomovaný britský vědec.